Argentinie verhalen
Door: Margreet
Blijf op de hoogte en volg Margreet
03 Juli 2006 | Argentinië, Buenos Aires
Ola!!
Het is hier inmiddels bijna 2 weken geleden sinds het laatste bericht en ik heb weer genoeg beleefd voor een nieuw verhaal :D.
Om te beginnen hebben we in Salta een auto gehuurd. Het is eventjes onwennig na een lange tijd niet in de auto te hebben gereden. Ook staan er niet veel verkeersborden, dus het is in stad toch ook een beetje gokken soms. Maar het gaat allemaal prima en na een erg mooie autorit door een soort natuurpark met veel gekke rotsformaties en mooie uitzichten komen we aan in Cafayate. Helaas hebben we in Salta enige vertraging opgelopen omdat de auto er niet op tijd was, dus we zoeken een hostal uit en gaan zo snel mogelijk naar een paar ´bodega´s´. Soort wijnfabrieken eigenlijk. De rondleidingen vallen een beetje tegen en daarom besluiten we om onze eigen wijnproeverij te houden met Arthur en Mieke. Die was prima geslaagd :D.
De volgende ochtend rijden we terug naar Salta en na een laatste lunch met Arthur en Mieke moeten we afscheid nemen, omdat zij andere plekken gaan bezoeken. S avonds nemen Eli en ik de bus naar Cordoba. Het is hier in Argentinie niet zo´n straf om in de bus te zitten, ze zijn erg relaxt.
In Cordoba kijken we een beetje rond en voor het eerst sinds al die weken kunnen we zelf koken in het hostal!!Joepie!!We kopen alle groente die we lekker vinden en gaan lekker wokken. In Peru en Bolivia heb ik namelijk niet veel groente gezien en ook in Argentinie vinden ze de biefstukken veel belangrijker...
De volgende dag gaan we weer eens een dagje wandelen. Even weer iets actiefs doen en lekker buiten zijn in een mooi natuurpark. Lekker!Bij vertrek blijkt ook weer even het verschil met de andere landen. Tot nog toe waren er nooit lokale mensen met ´tourtjes´ mee. Simpelweg omdat ze dat niet kunnen betalen. Deze dag zijn de argentijnen echter in de flinke meerderheid! Het is een mooie dag en alle argentijnen willen graag weten hoe het in ´Hollanda´ is en ik kan dus m´n spaans ook een beetje oefenen! Zo kom ik er achter dat ze allemaal gescheiden of vrijgezel zijn en zien we een nieuwe liefde opbloeien tussen de deelnemers...:).
De volgende dag bezoeken we nog cryptes ergens uit een ver verleden en verder staat de dag in het teken van shoppen! De kleren hier zijn erg goedkoop vergeleken met Nederland, dus het zou wel stom zijn om niets te kopen :D.
S avonds nemen we de bus naar Buenos Aires en zo kan ik Elianne s nachts in de bus feliciteren met haar verjaardag!
In Cordoba hebben we al een hostal geboekt dus we hoeven niet meer te zoeken. Vandaag valt er iets te vieren dus s avonds gaan we naar een tangoshow. Wauwie! Als we aankomen voelen we ons wel een beetje underdressed, maar na een aantal glazen champagne verdwijnt dat gevoel gelukkig weer :). Het is echt erg luxe allemaal! Heerlijk voor een keertje! Zodra je glas leeg is, komt er al iemand aanrennen met een fles om het weer bij te vullen! Na een luxe diner is het tijd om te genieten van de show!Het is erg mooi!
De volgende dag gaan we een tour door de stad maken. Normaal houd ik hier niet zo van, maar Buenos Aires is zo groot dat het wel makkelijk is om zo even de hoogtepunten te zien. S avonds heb ik zelf een poging gedaan om de tango te dansen...Eerst kregen we een les en daarna zijn we naar een soort cafe geweest waar iedereen alleen maar tango danst. Erg leuke ervaring! Het was alleen ook wel een beetje gek, want het was een homovriendelijke tent (wat ik eerst niet helemaal door had) en er stonden bijna alleen maar mannen heel gepassioneerd te dansen op de dansvloer! Moet zeggen dat ze het wel erg goed konden!
Dan heb ik ook nog het geluk dat de tangoleraar eli en mij en nog 2 Denen uitnodigt om vrijdag naar zijn tangoshow te komen!
De volgende dag gaan we naar het kerkhof in de wijk Recoleta. Dit was alleen geen normaal kerkhof, het leek wel een dorp. Iedere persoon of heel vaak ook een familie heeft een compleet soort huis/tempeltje idee als begraafplek. Hier liggen alle belangrijke mensen van argentinie begraven en ook eva perron (ofwel evita) ligt hier begraven. Ik vind het erg indrukwekkend en eigenlijk ook wel een gek idee dat het kerkhof nu een ´toeristische attractie´ is.
We gaan ook nog naar het cultureel centrum om mooie moderne kunst te bekijken en vergapen ons aan alle design meubelen en mooie kunst in een soort winkelcentrum. Ik zie zoveel mooie dingen, maar helaas dat past niet in een backpack...
De volgende dag bezoeken we het evita museum wat ook erg interssant is en gaan we naar een japanse tuin. Verder worden we nog afgezet door een taxichauffeur. Als ik ineens weer bijna het stadscentrum zie heb ik door dat hij compleet verkeerd rijdt. Het blijkt dat hij helemaal geen idee heeft waar hij heenrijdt en waar we heenwillen...Hier hebben we geen zin in, dus we drukken de man wat kleingeld in z´n handen en gaan de taxi uit...
S avonds is het tijd voor de andere tangoshow. Ook deze is erg mooi, luxe en spectaculair! Eli en ik zijn natuurlijk weer de klos en worden ook de zaal in gesleurd om de tango te dansen. Inmiddels ben ik helemaal enthousiast over de tango!
Gisteren hebben we ons helemaal suf geshopt. Volgens mij heb ik nog nooit zoveel winkels op 1 dag gezien in mijn leven!Pff, je wordt er nog moe van ook! En gisteravond zijn we naar een ander hostal geweest voor een barbecue. Nou ja het betekent eigenlijk zoveel biefstuk eten als je wilt...En daarna zijn we met een groepje uit geweest naar een echt heel te gekke en mooie club!!Het was erg groot en iedereen liep er veel te hip bij. Je had ook een erg gaaf uitzicht over de stad! Alleen was het al half 8 vanochtend dus ik voel me niet heel topfit op dit moment van schrijven :D.
Nou volgens mij ben ik nu weer bijgepraat over de afgelopen tijd!!Ik ben trouwens erg jaloers op het mooie weer in Nederland, want hier is het zeker niet warmer dan 15 graden...
Ik hoorde dat de eerste mensen al op vakantie gaan, dus alvast heel veel plezier gewenst!!! Tot de volgende keer maar weer!
Liefs margreet
Liefs margreet
03 Juli 2006 - 09:27
Clazien:
Fijn dat jullie zoveel plezier hebben,ben erg benieuwd hoe je de tango danst, kan niet wachten om het te zien.
Morgen wordt Lotte 3 jaar dus lekker feest,we hebben er mooi weer bij want de hitte golf komt eraan.
Veel plezier nog!!
Groetjes Clazien Lotte Richard en Puck -
03 Juli 2006 - 18:24
Johanna:
Hola Margreet,
Ik geniet erg van je verhalen! Kheb al wel door dat ik daar ook nog wel een x heen moet :-) Mooie foto's ook. Laat je niet te vaak af zetten door die macho Latino's!
Have fun and savety travel!
Groetjes Johanna -
03 Juli 2006 - 19:29
Wim Vergeer:
Hoi Margreet, ik heb naar jou en Pieter een mailtje gestuurd. Voor jou op je Lycos adres. Ik neem aan dat je dat ook kunt inzien.
Wim -
04 Juli 2006 - 01:49
Arthur En Mieke:
Ja, het wijnproeven was indd geslaagd!!! Erg gezellig... Zijn jullie nog in BA?? Over een dag of drie gaan wij ook die kant op, ik hoop dat we jullie nog zien!! Liefs, Arthur en Mieke -
04 Juli 2006 - 12:18
Marije:
Hey meiden
Deze verhalen klinken wel heel anders dan het afzien van eerst :) Op mij hoeven jullie niet jaloers te zijn hoor ;) Zit achter de boeken met 32 graden!! Maar nog een weekje en dan ook eindelijk vakantie!! Veel plezier nog in Buenos Aires!!
xx -
05 Juli 2006 - 16:35
Ellen:
Na een drukke week lees ik weer je berichtjes. Zondag was ik bij alwin en je gelooft het niet maar de poes heeft een klein poesje gekregen. Haha dat zegt dus al dat de pil niet 100%betrouwbaar is. Ik heb er wel een foto van gemaakt dus die stuur ik wel naar je mail. Geniet van al die leuke dagen. Hier is het wel 33 graden dus erg warm. Ze spreken wel van een hittegolf. Groetjes -
09 Juli 2006 - 11:26
Arjan:
hey leuke foto jo en mooie verhalen! zet je er gauw weer nieuwe op? en wat is je niewe telefoon nummer?
we hebe gister verjaardag gehad van martin was wel eve gezellig. voor de rest is alles ok met iedereen. heel veel plezier nog! gr arjan -
09 Juli 2006 - 14:42
Arthur En Mieke:
Hey Margreet!
Vermaken jullie je nog een beetje?? Wij zitten momenteel in Calafate en we zijn nog niet ingesneeuwd!! Woensdag met de 36 urige bus naar BA... Tot in Rio?!
Groetjes van ons -
10 Juli 2006 - 14:15
Andries En Linda:
Ha margreet! Leuk om te lezen dat het allemaal goed gaat. Die tango willen we uiteraard nog wel een keer van je zien. Bij ons is alles goed. We zijn al helemaal gewend aan het getrouwde leven. Over 5 weken gaan we op vakantie, denk naar Frankrijk. Dat is niks vergeleken bij jouw reisverhalen, maar we hebben er zin in. We hopen gauw weer nieuwe verhalen van je te lezen. Groets -
10 Juli 2006 - 14:16
Andries En Linda: