De reis en aankomst - Reisverslag uit Batavia, Indonesië van Margreet Compagner - WaarBenJij.nu De reis en aankomst - Reisverslag uit Batavia, Indonesië van Margreet Compagner - WaarBenJij.nu

De reis en aankomst

Door: Margreet

Blijf op de hoogte en volg Margreet

10 Juli 2007 | Indonesië, Batavia

Lieve allemaal,

Even een berichtje vanuit het warme indonesie.
(Voor de mensen die nog in de mailinglist staan van zuid-amerika en die ik verveel met mijn verhaal. Sorry!)

Het is hier inmiddels dinsdagochtend en we zijn vrijdagochtend vertrokken vanuit Nederland. De laatste week voor vertrek was wel wat chaotisch en druk met mijn verhuizing en het huisje vinden in utrecht en het afstuderen en baan van pieter. De avond voor vertrek moesten we beiden nog snel onze tas inpakken en we hebben alles niet heel goed voorbereid hebben. Zo kwam het dat we een uur te vroeg op Schiphol stonden :). Nou ja beter te vroeg dan te laat...
De reis verliep ook al chaotisch. Eerst vertrok het vliegtuig te laat vanuit schiphol en vervolgens hebben we uren gewacht op frankfurt. Daardoor hebben we de aansluiting in doha (qatar) gemist en hebben we een dagje in doha rondgekeken. Niet zo slecht hoor, in een prima hotel en alles verzorgd door de vliegmaatschappij! Samen met een ander stel uit Groningen (hoe toevallig) hebben we dagje in een taxi rondgetoerd. Qatar is echt bizar. Eigenlijk is het een grote woestijn/zandbak, waar ze in razend tempo grote flatgebouwen en shopping malls uit de grond stampen. En dan een winkelscentrum met een ijsbaan in het midden! Vervolgens zie je veel vrouwen in burka lopen, helemaal gesluierd maar wel met tasjes van chanel en weet ik wat nog meer. Onder die burka hebben ze de hipste en duurste kleding.
Was erg leuk om te zien!

De volgende dag zijn we verder gevlogen naar Jakarta, wat verder prima verliep.
Gisteren hebben we eerst rondgekeken bij het nationaal monument en prive rondleiding gehad van indonesische gids. Daarna zijn we naar het oude gedeeelte van de stad geweest en de haven, wat vroeger batavia-stad was. Nou daar is niets van over behalve een uitkijktoren en een grote sloppenwijk met onwijs veel afval!
Nu we hier een 2 dagen zijn, kan ik wel zeggen dat Jakarta een heel grote, drukke en ook vooral smerige stad is!

Groot verschil is wel dat we rustig door deze wijken heen hebben gelopen. In Zuid-Amerika had ik dat nooit gedaan, maar hier is de sfeer heel anders. Er zijn erg weinig toeristen en mensen lopen wat de zwaaien en te lachen naar ons. We vallen al snel op tussen alle vrij donkere indonesiers. Door de gids werden we al snowman en snowgirl genoemd.
Wij lopen ook als enigen ons rot te zweten. Het is warm en benauwd, maar de mensen hier zijn er aan gewend.

Vanmiddag verlaten we Jakarta en gaan we met de trein naar Bandung. Dit betekent dat we niet eerst naar Sumatra gaan, zoals we eerst wilden. We gaan het een beetje rustiger aan doen en gaan in een wat rustiger tempo java, bali en lombok bekijken.

Ik hoop voor jullie dat het weer in Nederland inmiddels wat beter is geworden dan de regen bij vertrek.
Hele fijne vakantie allemaal!

Liefs Margreet en Pieter

• 10 Juli 2007 - 06:24

Mariëtte:

Hi Margreet en Pieter,

Fijn dat jullie veilig aangekomen zijn in Indonesië! Ik herken veel dingen waarover jullie het hebben. Het weer in NL is nog steeds slecht, maar komend weekend wordt het beter. Heel veel plezier nog de komende tijd en geniet ze!

Liefs,

Mariëtte

• 10 Juli 2007 - 07:00

Marjan:

Zo jullie reizen ook wat af zeg! Gelijk heb je. Straks met een baan wordt dat allemaal moeilijker. Geniet van jullie reis en wie weet zie ik jullie binnenkort in Utrecht!

Liefs,
    Marjan

• 10 Juli 2007 - 07:23

Rinze:

Heejj travellers,

Leuk om jullie reisavonturen te lezen, begin al helemaal jaloers te worden :-)

Geniet ervan!!

Liefz,
    Rinze

• 10 Juli 2007 - 07:27

Marloes:

Haai! Wat goed om jullie verhalen te lezen. Waar een vliegtuig missen al niet goed voor is. Maak er een mooie tijd van! Liefs Marloes

• 10 Juli 2007 - 08:22

Ellen:

Veel plezier in Indonesie. Ik wilde jullie donderdag voor het vertrek nog bellen maar ik kwam er vrijdag achter dat het te laat was. Hmm.
    Wat fijn dat jullie goed zijn aangekomen.
    Het weer in Nederland is nog niet helemaal op en top maar we hopen dat er verbetering in komt.

Groetjes
    Alwin en Ellen

• 10 Juli 2007 - 08:22

Lisette:

haha nog een iw-er... vond het een mooi en apart land met tegenstellingen. vond jakarta niet het mooiste daar, dus kan alleen nog maar beter worden! ga iig hard genieten daar! xx

• 10 Juli 2007 - 16:25

Marjon:

Hej Pieter & Margreet!
    Mooi dat jullie er zijn, geniet van alles!
    Ik mag over 3 weken op vakantie, waar ik ook echt zin in heb..:))
    (Ik heb het boek geruild, had hm al gelezen, maar toch bedankt!)
    Veel plezier verder..
    Liefs Marjon

• 10 Juli 2007 - 18:14

Lydia :

Hey Margreet & Pieter

Dus jullie zijn lekker op reis!! Hoe lang blijven jullie? Nou geniet er lekker van nu t nog kan. Las trouwens iets over een huisje in Utrecht??? Misschien komen we elkaar nog eens tegen :-) Veel plezier daar!!

Groetjes
    Lydia

• 10 Juli 2007 - 18:55

Femke:

Goed te horen dat jullie het naar jullie zin hebben. Wat raar, in Argentinie sneeuwt het volop en jullie zitten heerlijk in de zon. Genietse en ben benieuwd naar de volgende verhalen. liefs femke

• 10 Juli 2007 - 21:00

Jan En Klaasje:

hallo margreet en pieter
    dus jullie zijn nu van de kou in de hitte,gelukkig dat jullie naar wat vertraging eindelijk goed zijn aangekomen
    pieters moeder had wel door gebeld zondagavond.hier is alles goed.
    geniet er lekker van samen
    xxxmams en paps

• 11 Juli 2007 - 19:58

Jessica:

Hey Pietertje en Greetje,

Heb vanavond een sms'je gehad; je telefoon doet het dus in ieder geval wel!
    Leuk om direct al wat te lezen en horen van jullie. Ik hoop dat jullie een beetje tot rust komen en geen last meer hebben van alle stress!!!
    Aankomend weekend zal het hier ook 27 graden worden. Voor korte duur waarschijnlijk, maar dan kunnen we er toch eens ff lekker van genieten!
    We krijgen zaterdag trouwens eindelijk tuindeuren, ben ik heel blij mij! Tenminste, als het zo mooi wordt als ik denk.
    Morgen is de eerste donderdagmeppeldag, als meppelermug moet ik daar toch wel even heen. Vrijdag ben ik vrij, dus alle tijd!
    Iedereen gaat zo langzamerhand op vakantie en daar begin ik nu ook heel erg zin in te krijgen. Helemaal met jullie reisverhalen.

Reizigers nog een hele goede, mooie reis toegewenst. Ben benieuwd of jullie t samenwonen na de reis nog zien zitten.. hi hi.

Dikke kus,
    Jessica

• 13 Juli 2007 - 19:53

Eli:

Hejj Lieverdjes,

Dat klinkt goed!lekker warm en veel nieuwe indrukken ;) wel een tegenvaller op de heenreis helaas..Hier gaat alles zun gangetje en is het eindelijk ook mooi weer! maarja helaas moet ik echt superveel werken..geniet ervan! en ben benieuwd naar jullie verhalen..

liefs

• 14 Juli 2007 - 12:31

Arthur En Mieke:

Hey Margreet en Pieter,

Leuk, weer die reisverhalen!! Krijg meteen zin om ook weer te gaan...
    Maandag gaan wij naar Kroatie, maar voor 3 weekjes.
    Nou geniet maar lekker en zet er maar weer een leuk verhaaltje op!!

Groetjes, Arthur en Mieke

• 15 Juli 2007 - 10:25

Arjan:

Hej Pieter en Margreet!!
    Alles goed daar? Hier is alles goed, mooi weer hier, kunnen we nu ff van genieten, maar voor hoelang..
    Leuk verhaal, we wachten op de volgende..:)
    Ik moet nog 1 week werken en dan vakantie!
    Nou veel plezier en geniet ervan!
    xx Arjan

• 16 Juli 2007 - 22:29

Dave:

Hey Margreetje,

Leuk verhaaltje, maar mis je foto's! Ik zit nog steeds met mijn reet aan Buenos Aires vastgevroren. Hopelijk mogen we over een maandje van de Nederlandse zomer genieten!

Dave

• 18 Juli 2007 - 10:37

B,R, E,E, F En S:

Hoi Pieter en Margreet,
    Leuk om weer eens iets te lezen over jullie verre reis naar Indonesie. Wel een beetje laat met een reactie, maar wij zijn ook op vacantie in La France. Wij hebben het hier prima naar de zin, genieten van het mooie weer hier. Gaat alles naar wens bij jullie? We mogen hier gratis gebruik maken van de internetcomputer, lekker handig. We wensen jullie een hele goede reis en hopen jullie na de vakantie gauw weer eens te zien. Groetjes, Berend, Roelie, Edwin, Erna, Florian en Sylke