Arequipa - Reisverslag uit Arequipa, Peru van Margreet Compagner - WaarBenJij.nu Arequipa - Reisverslag uit Arequipa, Peru van Margreet Compagner - WaarBenJij.nu

Arequipa

Door: Margreet

Blijf op de hoogte en volg Margreet

11 Mei 2006 | Peru, Arequipa

Even weer een berichtje uit Peru ,want morgen gaan we een 3 daagse trektocht maken door de bergen en zal ik even een paar dagen onbereikbaar zijn. Nu zitten we we in een hostal waar we ook al uitzicht hebben op de bergen. ze zijn wel 5800 meter hoog, en er ligt sneeuw op! Wat heb ik ook al weer gedaan hier voor..
Oja de oase. Die was erg mooi!Bij de foto´s kun je beetje indruk krijgen. Al is die niet zo mooi als het er echt was!
We wilden er even relaxen, maar dat is helaas niet helemaal gelukt. De locatie van het hostal was geweldig, met zwembad, palmobomen en uitzicht op de woestijn. Maar slapen was moeilijk. Veel harde muziek bij de bar van het zwembad en een jongen met gitaar die dacht hele nacht door te kunnen zingen...
Smiddags zijn we met een sandbuggy de woestijn in geweest en hebben we gesandboard. Soort snowboarden maar dan van de zandduinen!Na een paar crashes vond ik het alleen wel mooi geweest. Het zand zit nu na een aantal dagen nog steeds in m´n oren!
Daarna zijn we met de bus naar Nazca gegaan. Dit stadje was alleen niet zo heel spannend.
We hebben de nazca lijnen bekeken vanaf een toren. Dit zijn tekens van paar 1000 jaar oud in de woestijn en niemand weet waarom ze daar zijn. Heel raar, want ze zijn echt heel groot. En smiddags naar een begraafplaats geweest om mummies te bekijken. Wel aardig, maar ook erg bizar om skeletten met haar en kleding en al te zien. Na deze 2 tripjes hadden we er even genoeg van. Het eten heeft vooral Eli´s maag op hol doen slaan. En mijne was ook niet helemaal in topvorm, dus hebben rest van de dag beetje rondgehangen. Tot het tijd was om sávonds om 7 uur bus te pakken. Hele nacht gereden in de bus naar arequipa. Busreizen zijn een hele belevenis hier! Ik loop al te mopperen op de bus van meppel naar rouveen, maar vergeleken bij hier is dat een royal class bus. Veel ruimte
is hier niet, zelfs ik ben een reus hier. Best grappig een keertje! En zelfs in de bus word je niet met rust gelaten, maar proberen mensen telkens dingen aan je te verkopen, vooral eten. Soms ook vervelend. Al die dingen kunnen we toch niet eten als we onze maag nog beetje rustig willen houden, dus blijven we maar zeggen, no gracias. Soms lopen we ook maar gewoon weg om er maar vanaf te zijn. Ook kleine kinderen van jaar of 5 worden al ingezet om op straat dingen te verkopen. Soms zelfs terwijl de ouders in de zon op een bankje zitten. Ik snap nog niet helemaal hoe dat in elkaar zit.
Die kindjes vinden het ook vet interessant om op de foto te komen.. Verder heb ik bij foto´s nog wat landschappen vanuit de bus gefotografeerd. De cactussen die je ziet, worden hier ook gebruikt als een soort drugs. Wordt je lekker relaxt van..
Zal ik niet proberen hoor mam : )
Geniet nog even van het mooie weer in Nederland allemaal!

Liefs Margreet

Persoonlijke berichtjes voor:
Anne; mooi zo dat plannetje goed geluk is ;) hoop dat jullie leuk weekendje hebben gehad!
Jannie: ja ik kom nog keer op de thee bij Hillie´s hoor! Deze zomer wil ik weer lekker softijsje eten, want die mag ik hier niet..
Berend en Roeli: leuk om te horen dat John en Ed nog zijn geweest! (heb je verslag nog gegeven Berend?)
mariette: leuk dat je op de hoogte blijft..hoeveel sites van oud IW moet je bijhouden :). Heb je alles voor Japan al geregeld? Succes met scriptie!
fam. vergeer: heb vanochtend voor het eerst met pieter kunnen bellen! Verbinding was niet zo goed, maar was erg leuk om elkaar even te spreken! ook de groetjes aan oma!
Puck en Lotte; een hele dikke kus terug!

• 11 Mei 2006 - 20:35

Ellen:

Haha, ik heb je net nog op msn gesproken. Maar ik geef toch weer een korte reactie. Wat een belevenis zeg. Leuk!! Nu ga ik de foto's even bekijken. Groetjes.

• 11 Mei 2006 - 20:39

Femke:

Hi margreet, ik zit op mijn terras na te genieten van het mooie weer in nederland en daarbij fijn jouw verhalen te lezen. Sprak pieter vanmiddag en hij zij dat hij met jou aan het bellen was. Fijn dat je hem hebt kunnen spreken. Veel succes met jullie wandeling, ben benieuwd! Veel liefs, femke

• 12 Mei 2006 - 04:58

Jorrit:

Margreet!
    Super om je verhalen te lezen, Peru is echt een topland. (Ik mag op dit moment ook niet klagen)

Ga je de colca canyon lopen? of de Inca trail? Beide zijn indrukwekkend!

Have fun,
    xJorrit

• 12 Mei 2006 - 09:28

Annemarie:

Ja dat genieten komt cker goed ja! Aleen niet bevordelijk voor de studie. Zijn jullie maagjes alweer wat rustiger? Hoop het maar! Mail je snel. Kus

• 12 Mei 2006 - 16:28

Mama En De Rest:

he leuke foto's jo. harstikke gaaf. alles is hier goed nog steeds mooi weer. en in zwartsluis ook zegt puck. de groetjes van oma die staat hier ook te kijken. naar je site. dikke kus van iedereen we bellen nog een keer binnen kort. kus kus

• 12 Mei 2006 - 16:44

Berend:

Hoi Margreet,
    Ja hoor, ik heb de verslagen aan Kees gegeven en zal ze ook even deze site "mele". Dan weten ze je misschien wel te vinden als ze nog vragen hebben.
    Van Henk C. kreeg ik trouwens ook +++ reacties.
    Dikk kus, Beroliti

• 12 Mei 2006 - 19:02

Marjon:

hejhej..
    leuk om je verhalen te lezen!en mooie foto's..
    hier is ook mooi weer!ben net op de fiets naar jullie huis gefietst..jahjah!geniet er maar van en wacht op je volgende bericht..kuz

• 13 Mei 2006 - 09:42

Jeannet:

Fijn dat je Pieter hebt gesproken. Rustig aan met eten alles went! Heb je een lange mail gestuurd via lycos.
    Dikke kus, Jeannet

• 16 Mei 2006 - 06:38

Oma Vergeer:

heel veel lieve groetjes
    heb je verslag gelezen wat een geweldige belevenis hoop dat het in de bergen ook zo fantasties is geweest.

• 16 Mei 2006 - 08:34

Wouter:

Hoi Margreet,

Kon niet eerder een berichtje sturen ivm de londenreis. Maar ik lees dat jullie daar echt mooie dingen zien en meemaken, ga zo door! Wel voorzichtig aandoen he! Ik zal de site in de gaten houden.

Groetjes.