weg uit Lima!
Blijf op de hoogte en volg Margreet
07 Mei 2006 | Peru, Pisco
Lieve allemaal,
Het is hier inmiddels zaterdag en sinds woensdagochtend hebben we van alles beleefd..
Het strand in Lima was niet om lekker te zwemmen ..helaas. Erg veel stenen en veel rotzooi in het water. Bovendien waren de golven zo hoog dat je gelijk weer aan zou spoelen.
Donderdag hebben we Lima centrum verkend en en bezoekje gebracht aan ´Le cathedral¨. We dachten hier even binnen te kijken, maar kregen vervolgens een prive rondleiding van meer dan een uur! In het engels ook nog en dat is hier niet heel gewoon (helaas:)..
Toen zijn we op zoek gegaan naar busstation om kaartje te kopen voor de bus naar Pisco voor de volgende dag. Dat valt alleen niet mee hier, er zijn tig busstations. Na eerst op een verkeerd station te zijn beland, weer in de taxi, uiteindelijk toch gelukt gelukkig. Volgende opdracht was een telefoon kopen om in noodgevallen voor het thuisfront bereikbaar te zijn. Met wat gebrekkig engels en spaans is ook dat gelukt. Toen we later in hostel arriveerden hadden we zelfs al een sms...van de jongen die ons telefoon had verkocht. Of we mee uit wilden met hem die avond..haha..natuurlijk niet gedaan
Vrijdag zijn we Lima uit gegaan en daar was ik blij van. Er wonen 7 miljoen mensen en zelfs voor kleine dingetjes zit je zo een dik half uur in een taxi met dikke stank om je heen van het vele verkeer. Niet echt overzichtelijk en je voelt je niet echt beter van al die tijd in de taxi.
Zodra we Lima uitreden is het landschap gewoon woestijn. Dit had ik niet verwacht! Maar er groeit eigenlijk nix, op de plekken na waar geirrigeerd wordt. Buiten lima zag ik het verschil in rijk/arm. En dat is hier groot! Echt erg, mensen in de woestijn in rieten hutjes. Terwijl er reclameborden voor dure make up en zonnebrillen tussen staat. Die mensen kunnen dat helemaal nooit betalen!Het enige uitzict wat ze hebben is zand zand en nog eens zand.
Vandaag heb ik superdag gehad. Vanochtend al om 7 uur vertrokken naar Ballestas Island. Met een speedboot gingen we de oceaan op naar een eiland, waar we ontzettend veel vogels, pelikanen, pinguins en zeeleeuwen hebben gezien. Van heel dichtbij! Zal een paar fóto´s bijvoegen.
En vanmiddag hebben we beetje woestijn verkend. Was ook erg indrukwekkend!
Morgen gaan we naar Hichumana, dit is een oase in de woestijn waar we lekker gaan relaxen. Lijkt me wel wat ;)
Het leukste hier vind ik dat naast alle mooie dingen die we zien, dat er zoveel mensen zijn die je ontmoet. Niet altijd leuk, want de hele bevolking wil jou in z´n restaurant of hostal. Maar ook juist heel leuk omdat je zoveel verschillende mensen spreekt die ons ook weer goede tips geven voor leuke hostals enz. Ook wil iedereen weten waar je vandaan komt. We hebben zelfs al een interview gegeven aan studenten...
Het gaat hier allemaal prima dus. En elianne´s tas hebben we ook terug. Voor jes:, ik had een mes gekocht maar thuis laten liggen ;(. Gelukkig had eli die mee, daarom zijn we haar tas ook kwijt geraakt...
Wat ik ook nog even kwijt wil is dat ik het echt ontzettend leuk vind dat jullie zoveel reageren op mijn berichtjes! Super!
Dikke kus aan iedereen!
En vanmiddag hebben we beetje woestijn verkend. Was ook erg indrukwekkend!
Dikke kus aan iedereen!
06 Mei 2006 - 23:49
Berre:
Hey Margreet,
Supermooi die verhalen van je! Maar als je zo doorgaat hou ik binnenkort wel op met lezen: word veel te jaloers zo ;). Het positieve nieuws vanuit hier is wel dat het inmiddels mooi weer is :). Alhoewel dat in het interimgebouw weer tegenvalt....zweten... ;)Geniet ervan! En hou me dan toch maar op de hoogte :) Liefs, Berre -
06 Mei 2006 - 23:56
Margreet:
hej berre!
wat doe jij op zaterdagavond nog zo laat op internet :)! Leuk van je te horen! Zweet ze in het interim gebouw...Wens jou ook zo´n vakantie toe hoor! kus -
07 Mei 2006 - 10:41
Mèlanie:
Heey!!
Nice pictures! Ziet er erg mooi uit allemaal...
Hier is het ook mooi weer nu, heb al liggen zonnen... straks ga ik shoppen in Grunn.. geld uitgeven!!
Kuz -
07 Mei 2006 - 11:03
Arjan:
he margreet hier is het ok erg mooi weer en gaat alles goed. leuke foto's plaats er nog maar wat vind mama zo mooi haha. heel veel plezier verder en rustig an he. we gaan vanmidag na leon zijn verjaardag. heb je nog wat van pieter gehoord?? kusjes van ons allemaal ook voor elianne. doei doei -
07 Mei 2006 - 15:16
Mariëtte:
Fijn om te horen dat jullie je goed vermaken! X -
07 Mei 2006 - 15:35
Jeannet:
Super zeg! Je houdt ons zo meer op de hoogte dan Pieter. Liefs en dikke kus -
08 Mei 2006 - 05:51
Oma Vergeer:
hoi margreet
heel veel groetjes en een fijne tijd -
08 Mei 2006 - 09:45
Annemarie:
Nou hier eindelijk ook mijn eerste berichtje! -Klinkt echt mooi allemaal joh, echt moelijk voor te stellen dat jullie in zo'n andere wereld zitten daar! Gelukkig heeft eli haar tas weer! Antwerpen was ook heerlijk, je ideetje wat ik had gepikt viel goed in de smaak bij paul. Geniet ervan. Dikke kus. -
08 Mei 2006 - 12:22
Jannie:
Volgens mij vermaak je je prima daar! houden zo! Erg leuk om je verhalen te lezen. Veel plezier nog!! Kom je als je terug bent nog een keer op de 'thee'bij hillies met foto's etc.? Ben benieuwd! liefs Jannie -
08 Mei 2006 - 19:37
Berend En Roelie:
Heel mooi om al die mooie verhalen te lezen. Je moet trouwens ook de groeten hebben van John en Ed. Je weet wel John is our Canadian veteran and his son Ed. Ze waren vandaag nog even bij ons in Rouveen en gaan morgen weer terug naar Canada Rouveen. -
09 Mei 2006 - 16:48
Femke:
Klinkt allemaal erg leuk en mooi Margreet. Ik ben benieuwd naar de volgende foto's en belevenissen. Ik ben net terug uit Parijs voor mijn scriptie, was erg leuk! Meis, genietse, liefs femke -
11 Mei 2006 - 08:59
Clazien En Richard:
Hey Margeet,
Hoorde gister van je moeder wat je allemaal aan het doen bent gaaf joh! Geniet er lekker van en we zullen je volgen via de site.
Ook krijg je nog heel veel kusjes van puck en lotte.
Groetjes van ons